måndag 20 september 2010

Åh, denna natt...!

Vi hade tänkt valvaka, men fick tänka om ... men Junis var iallafall med när pappa tidigt igår morse traskade iväg och röstade. Själv höll hon på TP (tuttpartiet), men de försvann i de övrigas 1,4% :-( Men det är viktigt att tidigt lära sig demokrati :-)
.
Vid 04 var vi uppe en sväng och kunde se resultatet ... Alliansen kom retligt nära en majoritet, och jag håller tummarna för att situationen ska lösa sig på bästa sätt inom en snar framtid... Men - redan nu:
....
TACK alla ni 82,1% som använt er rösträtt/-ansvar.
.
TACK alla som röstade på något av allianspartierna, och i synnerhet på KD - viktigt viktigt att värna att de små kommer över 4%-spärren i det här läget...
.
TACK alliansen för den gångna mandatperioden, för att mitt under finanskrisen ha skapat förutsättningar för oss att kunna köpa och renovera vårt hus (jag känner en som sitter i Uddevallas KF för V, som "av princip" (?) valde att bygga ut huset svart hellre än att nyttja ROT-avdraget. Det får stå för henne, men det är inte helt förtroendeingivande ... särskilt inte när man själv driver en linje för skatter av olika slag... Rätt ska vara rätt, annars är det nåt som är fel.)
.
TACK för att vi t.o.m. kunnat köpa en ny(!) miljöbil nu när vi blev familj på riktigt, utan att den måste kosta mer att äga än vår fem år gamla Golf. När det gäller att förena miljötänk med ekonomisk snurr och sysselsättning känns morötter, inovation och valmöjlighet betydligt mer attraktivt och "modernt" än snäva alternativ, straffskatter på drivmedel, importerad kolkraft och idéer om en järnväg per hushåll.
.
Och - i förlängningen - TACK för en bra start på min dotters liv och leverne.
.
Jag tror på ett Sverige som räknar med och satsar på individers egen vilja och förmåga till initiativ och ansvar för sina och andras liv och välbefinnande - så långt det är rimligt. Rent psykologiskt är det en viktig grundförutsättning för att växa, utvecklas och ta sig framåt som människa.
.
Jag tror att alliansen - på det stora hela - är det bättre regeringsalternativet för individer, familjer, skolan, miljön, näringslivet, minskade klassklyftor osv. - kort sagt för så gott som hela samhället.
.
Nu vill jag bara se att MP förstår vikten av samarbete, så att man kan hålla sig oberoende av rasisterna i SD (helt bisarrt att de kom in - och med fler mandat än både KD och V...). Här gäller det att lägga prestigen åt sidan och tillsammans föra en människovänlig linje!
.
Lycka till, regeringen!
.
/Erik

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi satt uppe till efter kl 01 och försökte förstå vad som egentligen hänt! Men det kändes helt klart som ett tröstpris att Alliansen gick bäst! Jag gillar bättre att tugga morötter än pekpinnar...
/Lotta

Charlotte sa...

Oh, va bra! Riktigt bra Erik, känner likadant. Norrlands vänstervindar blåser starka så det är inte så populärt att säga att man håller på alliansen här.

En notering bara, sossarna vill fortsätta med ROT, fast du tackade ju bara för tiden som varit iofs. Men med höga skatter blir det ju ändå väldigt frestande, precis som för er vän vänsterpartisten att anlita svartjobbare istället.

Jag tror fortfarande på KD att de har en roll att spela i politiken. (Och lite extra creds för att de hade en alkoholfri valvaka). Dan Kilhström fick sluta nu för att rösterna inte räckte till tillräckligt många mandat. Det känns trist. Men sämst, värst, oseriösast, (med hockeymatchvalvaka) känns ju SD. Kanske, kanske att det kan bli majoritet imorn, Gode Gud hör min bön! Undra vilka böner han besvarar(eller om han alls vill besvara), för det bes nog en del från alla håll och kanter. Tack för att du delade med dig :)
/Charlotte

EMW sa...

Hej Charlotte! Kul med lite cred :-) Ja, det verkar vara enda alternativet bland många nu (känns solidariskt och bra... - är man inte med så är man en "sabbare" som det kallades när jag gick på fritids).

Nå, alla får göra som de vill, och tur är väl det. Jag kan förstå resonemanget med missnöje etc., men har bara svårt att se logiken i att t.ex. lämna KD för V (med tanke på att V är emot i princip allt vad kristna grundvärderingar står för...). Ser inte hur man tänker att det blir till det bättre... Och sen är det ingen(?) som i lugn och ro kan diskutera sina ideologiska grunder och värderingar, utan allt blir känsloladdat om vem som har rätt och fel och hej och hå... Det är tråkigt...

/Erik

Heidi sa...

Heja, heja! :D