fredag 22 augusti 2008

Osminkat och härligt.

Janet Jackson i bakgrunden, vi tvättar vår hög och har fredagsstädning. Båda smälter sina jobbdagar och terminens första lektioner. Elevers skratt, diskussioner, tillrop och kollegors trötta leenden vid kopiatorn sägande "Ja, nu är vi allt igång igen, vart tog sommarlovet vägen?"
.
Nu ska vi handla till fredagkvällens goda sallad och klä oss i bekväma mjukisar. Det är lustigt det här med mjukisar, alla har dem, men aldrig eller sällan tillsammans med andra. De är på något sätt ämnade till den närmaste familjen där hemma när man är bortom all prestige och alla krav. Osnygg frisyr, smutsig t-shirt, glasögon, osminkat och (h)ärligt. Där vill jag vara ikväll.
.
/Mickan

2 kommentarer:

DyschDysch sa...

Mjukisar är verkligen så trevligt skönt. Men som du säger oftast bara för den närmsta familjen eller vännerna trots att de kommit så många fina. När folk nämner mjukisar minns jag högstadietiden, då vi gick i 7an införde vi torsdagsmyset, Man skulle inte "fixa" sig utan komma i myskläder och de flesta i alla 3 parallellerna av 7or gjorde de och torsdagsmyset följde med oss ända till sista veckan i 9an. Men de var bara vår årgång av parallerller som gjorde de. Härligt skönt var det.
Mera mjukisar åt folket.

EMW sa...

Torsdagsmyset borde finnas på alla skolor, i alla paralleller i alla åskurser :) /Mikaela