tisdag 24 juni 2008

Opa!


.
Vi är i Brasilien!! Efter att vi hade landat for vi några mil in i landet till den lilla staden Guararema där Vivs familjs "semesterhus" finns. Helt underbart! Härligt väder och apelsiner, clementiner, avocado och bananer m.m. fanns att plocka i trädgården. Vi umgicks med Vivis familj och sov och åt fantastisk mat hela dagarna.
.
Här står kvinnorna i köket. Vivs mor och syster lagar supergod mat.
.

.

.
Och vi provade sockerrör. Både i fast och flytande form. Sött varé!
.
Nu har vi tagit oss till São Paulo där David och Viv bor i en finfin lägenhet på 21:a våningen i området Paulista. Igår besökte vi Svenska handelskammaren där både Viv och David jobbar och vi fick vara med när David undervisade ett gäng Brasilianare som ville lära sig svenska. Väldigt imponerande att se hur han snabbt som busen växlar mellan svenska, engelska, flytande pourtogisiska och några meningar på tyska (!).
,
Jag och Viv på ett jättelyxigt, gott mysigt judiskt café´ som heter Benjamim Abraão.
.
Erik och David på samma café...
..
Idag har vi sprungit på stadens största konstmuseum och kollat in en specialutställning med spanska teckningar. .

São Paulo är en enorm stad. Ca 12 miljoner människor bor här, man känner sig ganska liten. Detta är utsikten från balkongen.
...
Det är förresten första gången vi besöker ett land där vi egentligen kammar hem noll med våra engelskakunskaper. Ungefär 5% talar engelska i landet och det är inte varje stund man springer på en sådan. Vi kör med enkla fraser, teckenspråk och tolkar vilket stundtals känns riktigt frustrerande.
.
Imorgon ska vi besöka skolor, torsdag ska vi ta ett tandläkarbesök (varför inte, det är ju semester och billigt!) och i helgen åker vi till Rio för att kolla in Kristusstatyn och Ipanema m.m.
.
Många kramar till Er från oss!
.

4 kommentarer:

Sternegård sa...

Uj va härligt ni verkar ha det! Och inte verkar det jobbigt varmt heller med tanka på att ni faktiskt går lite i långärmat. Ta mycke kort så vi får komma på Berätta-om-resan-kväll sen!

Anonym sa...

WOW, härligt att se er där borta! Kul att vi som är hemma får följa med lite ändå. Fortsätt att njuta av resan och varandra! Hälsa så mycket till Viv o David!

Anonym sa...

Oh, vilka härliga bilder! Känner igen mycket, ah Guararema är härligt. De avocadosarna går inte av för hackor! Gästvänligare familj än Vivis får man leta efter, de är underabra. Enjoy Rio, det är mycket storslaget! Hälsa David och Vi och mamma-pappa-syster De Souza Martins.
Kram Charlotte

Fru Bergman: sa...

Wow, vilka kontraster jämfört med vår svenska natur och våra svenska "storstäder".

Lite avis jag kände mig när jag såg kortet där Erik står och plockar en citron direkt ifrån trädet! :D

Ha en fortsatt trevlig vistelse!

Kram Hanna