tisdag 11 mars 2008

Bang on target pal!

Du har så rätt fru Sundholm, bäst att sätta igång med författandet så att man blir av med den här regniga månaden.
..
”I många år så var vi inte särdeles beresta. Vi hade varit i Askersund och pressbyrån i Gnesta…..” Lalalalalalala…. Nej, vi har inte köpt husvagn men vi har transporterat oss med Virveln och denna gång har vi varit ända borta i Linköping. Det var Pontus och Sara som bjöd in oss för en tid sedan och vi slog till!
.
För en gångs skull hade vi med oss los kameros och kan berätta med hjälp av bilder. Lite av höjdpunkten skulle ju bli en Chokladmässa (Steffo Törnkvist och en massa andra superkända (??) människor var där och stod och svamlade om hur livet blir bättre med lite sprit och choklad. Erik som är familjens självutnämnda fotograf vågade dock inte fota några bevis på denna eminenta kändiskaskad). Hursomhelst, på chokladmässan fanns även choklad vilket var trevligt och lite av syftet enligt mitt tycke. Ett minus fick tillställningen pga. för mycket löst folk som stod precis där jag ville stå och stod jag där någon annan ville stå så fick man snart en armbåge i magen.
..


.

.

Kolla in all underbar choklad! De allra färggladaste pralinerna kostade 40 kr/st vilket enbart är fjantigt, så långt går vi inte i vår chokladpassion.
.


.
Efter alla kakaobönor gick vi på en härlig stadsvandring vilket innebar att vi kikade in i den vackra Domkyrkan…
.

.

Gamla Linköping fick sig ett besök…
.
...och där hade Ragnar Dahlberg ett café så nu har vi även sett honom. Inga bildbevis dock här heller - men istället på en koltrast som byggt bo i ett träd vid ingången till cafét. Det är ungefär lika upphetsande...
..
Det blev även ett besök på ett Cloetta-hak där jag gjorde ett ekonomiskt kap då jag köpte 500 gram tant-bridgeblandning för en 30-lapp. I muséet kikade vi på vackra gamla godisaskar. Kolla in den här fina sago-chokladen....
.


.
...eller varför inte lite hälsosam choklad....
.

.
Vi tog dessutom en tur till Bergs slussar (10 stycken på raken)...men där var det riktigt kallt och blåsigt vilket syns på min stela hållning. Kolla in gubben som går på vattnet, synd att han inte hann först med denna bedrift :)
.

.
P&S fick äntligen sin utlovade *host och harkel* bröllopspresent (drygt 2 år försenad...)

..

.
Vi passade också på att hälsa på min (Mickans) kusin Lina & hennes make Tomas (och deras nygravida mage och söta Jack Russel). Tyvärr hade mästerfotografen Erik tagit slut på alla batterier så ögonblicket kunde inte förevigas. Vistelsen bestod i övrigt av fantastiskt god mat, filmtittande, prat och allmän trevnad. Tack så väldigt!
.
Tillbaks i vardagen så har E redan bokat in en jobbintervju på en friskola (gymnasieskola) som öppnar i stan till hösten. Vi får se vad som sker...
.
Nu ska tvätten vikas. Over and out! /Mickan

Inga kommentarer: