lördag 29 januari 2011

She

För att uppdatera nära och kära som inte är nära rent geografiskt så kommer här en Junis-samanfattning. Nu är bruden snart fem månader gammal och imorgon blir hon välsignad i kyrkan. Igår dök hennes första förkylning i livet upp och hon kämpar på bra med lite näsdroppar, nässug och extra sömn.

Man ska ju träna sin nacke i den här åldern men Junis avskyr att ligga på mage. Vi får lura henne med diverse leksaker. De här japanska superhjälte-smörgåsarna (nedan) hon fick i julklapp är extra roliga, de piper och har glada ansikten.
Babygymmet ni ser i bakgrunden är liksom ingen hit direkt. Hon petar och vänder på figurerna lite försiktigt. Det ska vara noggrant och inte gå för hastigt till och hon ligger där max 5 minuter i lugn och ro, sedan vill hon ha lite vuxensällskap. Så är det förresten för det mesta, gärna stimulans, hela tiden, jämt. Om jag kunde dressera Musse hade jag satt honom på "plats" framför Junis så hade hon haft att glo på ett tag för hon är ordentligt förtjust i honom numera. Och hans päls :-)
Oftast är magläget pest, två-fem minuter räcker sedan börjar hon grina (fast hon eg. kan rulla över på rygg själv men det är nog lite läskigt för det är så lättskrämt minsann.)
.
Svejs! /Mickan

1 kommentar:

Charlotte sa...

Gulleunge! De är symbiosbenägna ganska länge om jag inte minns fel och de är så kräsna, nytt, nytt, nytt hela tiden. Har ni gått igenom hela köksredskapsinnehållet än?

Jag tänkte be er om en tjänst. Jag blir ju snart svenskfröken och slås av detta att man ska erbjuda eleverna böcker och noveller från alla tider och med olika innehåll. Det är en uppsjö och tänkte fråga om ni har några tips. Finns det inte "fina" böcker som är spännande och fängslande och inte innehåller 17 detaljerade sexscener, ett språk inte av denna värld, självmord och destruktivt beteende. Tror inte att den unga generationen går helt opåverkade ur litteraturens värld. Hur gör ni? KRAM