torsdag 23 juli 2009

Highlands

Vi hyrde bil i Edinburgh för en tur genom Skottland och de fina högländerna. Vi tog oss alltså från Edinburgh och sedan ett motsolsvarv genom landet med stopp bland annat i städerna Aberdeen och Inverness. Där blev det dock bara korta stopp, småbygderna och vägarna var betydligt mysigare.
... .

Det är ju vänstertrafik men grabbarna klarade detta fint. En STOR karta behövdes också för att hitta alla småvägar genom bergen.
..

Ett av de första stoppen blev den lilla mysiga staden St. Andrews. Här köpte vi skottskrutiga paraplyer, kollade in tjusiga kyrkruiner, mysiga gränder, söta butiker och njöt av kustdoft....
.

... .


. . .

. .
Vi tog in på små mysiga hotell och B&B under trippen... (Obs! Inte bilden ovan... :)

. .

Här i lilla staden Carlisle på vägen ner mot Liverpool...
.. .

Vad har vi här då? Jo, ännu en av männens höjdpunkt. Vi bilade ju som sagt och hade möjlighet att stanna på mysiga ställen. Plötsligt blev förare och kartläsare oerhört målmedvetna och satte kurs mot en "spännande grej". Det visade sig vara Tåget Thomas. På denna station hängde vi samt arton småbarnsfamiljer.
..

Roliga vägskyltar är de bra på där borta. Varning för "Elderly people" eller "Men at work" eller "Red Squirrels" eller "Littering is disgusting - and so are the people responseble" var några av höjdunkterna. Sen är denna banderoll ovan inte så dum heller, den talar verkligen till ditt samvete!
....

När vi kommit till västra Skottland fick vi leta efter Loch Ness odjuret. Jag tror vi såg det, men vi lyckades tyvärr inte fånga det på bild, å andra sidan är det ju redan gjort så många gånger.... ;-)


Ska vi sätta ett tema för hela resan så skulle det kunna vara Kiss eller Toalett. Vi skvätte hejj vilt. Detta är en bild på Eriks favvotoa ute längs med vägen. Högländerna är så bedårande vackert och att ens försöka fånga det på bild känns småfånigt...
..

.

Tänk, här har William Wallace kämpat för skottarna och vi bara hoppar.
.
.
Berg efter berg, kulle efter kulle... en hel del får, några små slott och en fåraherde är det man ser... och det tar andan ur oss människor.
..

Vi begav oss till Isle of Skye som är en underbart vacker ö på landets västra sida.
.

Lägg märke till bergsmannen :)
. .

..

. .
Och så har vi dessa frukostar. Någon gång efter 2:a dagen började jag må rejält illa av lukten från allt det stekta och friterade på morgonkvisten.. på ett ställe friterade de till och med brödet....huu!!
..
Vi leker vidare med finaste Musse och får hit Lisset idag. Grusgångsprojektet ska dras igång under eftermiddagen. Bort med gammalt bös, på med bärlager, markduk och sedan vitaste gruset som Erik kämpade hem igår (1 ton!). Hallen är färdigklinkrad - tjohooo!
.
/EMW

Inga kommentarer: