fredag 8 juli 2011

Gotland - tema Stockholm, strand och sol

Okej, såhär är det. På Gotland är det alltid soligt. Kliver ni av på en ö där det är pissväder så ombeder jag er att kolla stavningen på färjebiljetten, där står det säger Gåttland eller nåt och då har ni farit fel. Vänd genast om och styr mot den soliga ön.


Till Gotland ska man helst åka försäsong, då slipper man nämligen att umgås med arton tusen fyrahundrasjuttionio stockholmare. Veckan vi var där är veckan INNAN man släpper lös stockholmarna på semester från sitt stockholmiga Stockholm. Om man kommer från Stockholm så har man liksom ingen annan stans att åka på semester än just till Gotland. Eftersom vi åkte försäsong så hade vi det lugnt och skönt, de få människor vi träffade eller skymtade i skog och mark kom dock från Stockholm. De hade nog kollat fel i sina kalendrar.


Lugn och ro på mysiga badstränder fick vi. En liten fiskeby här, eller by och by, en strand, sex fiskebodar och ljummet vatten.


Ja, det är Erik som fyllt hinken med sand och ja, solbrillorna rök efter en hundradels sekund.



På Gotland ser man fina hus vartän man går och en kväll i veckan får alla föräldrar barnpassning och kan åka och äta på fantastisk restaurang och pussas efteråt.





En dag åker man till det gamla kalkstensbrottet och hoppar i den "Blå lagunen". Schnajs om ni frågar oss. Se nedan.




Återkommer strax med tema Visby m.m. Håll ut i er abstinenskramp!

Inga kommentarer: