måndag 1 november 2010

Sjumilakliv

Okej nu är jag på väg mot ett vuxenliv och vi har tagit två stora kliv.
.
1. Häromdagen köpte vi hem en strykbräda. En riktigt en ska ni veta. Jo, det finns låtsasstrykbrädor också, Ikea har en litenlitenminiliten till försäljning som man får plats en halv skjortkrage på. En sådan låtsasbräda har vi haft (har) men det funkar liksom inte längre, dags att skaffa sig lite stake eller i alla fall dags att stryka normalt (när man väl stryker en gång i halvåret).
2. Planering av matinköp. Det är såååå svårt att hitta goda vardagsrecept som är hyfsat billiga, goda och som dessutom inte ser ut som spy-rester när man ska värma upp det dagen efter i matlådan på jobbet. "Jaha, äter ni bajs och spyor i er familj till middag, det visste jag inte?" Jo men så ser det ju ut om man värmer upp gårdagens snabbt ihopslängda pasta med bacon/champinjonsås. FÄRG behövs i maten, always.
.
Så idag har jag letat och letat på nätet efter fler recept. Här ska testas!
.
/Mickan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Något som är supergott är pestogratäng. Skala och skiva potatisar tunnt, ungefär hälften så många som när man gör potatisgratäng. Koka sedan dessa i buljong tills de är nästan helt mjuka. Stek under tiden köttfärs med salt, peppar och pesto, mängden varierar efter smak. Stek sedan bacon, ett paket (140g) räcker gott och väl. Lägg potatisskivorna längs kanten i en ugnsform och häll köttfärsen i mitten. Lägg baconen på toppen och ha på ost så det täcker. Sen in i ugnen tills osten har smällt.
Supergott verkligen och det ser inte ut som spyor :)

Anonym sa...

Tusentals tack för tipset. Ska absolut prova!! /Mickan