söndag 4 april 2010

Akut påskafton

Igår var vi på torget och såg kyrkornas årliga gemensamma passionsspel. Solen sken och vi var glada. Så poff - så svimmade Mickan och segnade ner! Snälla människor kom med vatten och andra snälla människor körde oss hem och allt gick väldigt fort. Ringde 1177 som dirigerade oss bums till akuten på NÄL (har nu upptäckt att det går att köra dörr till dörr på 15 minuter blankt).
.
.
Där blev det lååång väntan, oro, trötthet, frågetecken, landstingsmackor och saft, boggle, hänga gubben, stad och land, provtagningar och koller innan vi fick fara hem cirkus 8 timmar senare med det härliga beskedet att det såg fint ut. Förutom att det är svårt att få ihop "varumärket" Akuten med väntetiden så ger vi en stor eloge förresten till personalen som gör ett fantastiskt jobb, trots press och uppifrånbeslut om verksamheten!
.
.
Nässkölj någon? Hittade den här reklambilden i tidningen Doktorn. Sveriges mest lästa tidning - i väntrummet. Man var liksom tvungen att läsa den, i brist på annant..
.
Hoppas ni har haft en skön påsk, förresten. Och Mickan? Läkarna gav grönt ljus, så hon och C lyfter till Prag om 14 min :-)
.
/Erik

2 kommentarer:

Elina och co sa...

Kroppen har så mycket märkligt för sig i detta härliga, besvärliga tillstånd. Om det är till någon tröst har jag också gjort en akuten-grej med resultat nada när jag väntade Milly. Tror de vill ha lite action därinne helt enkelt, så de drar igång nåt. Ta hand om er!

Anonym sa...

Skönt att höra Elina. Ja kära nån vad konstiga grejer som händer. Har bla. en handflate-stort område på låret som domnar bort i bland när jag går mycket. Normalt? :-) /Mickan