söndag 30 december 2007

Vill du gifta dig med mig??

År 2008 - ligger det bra i munnen än? Konstigt egentligen, helt plötsligt byter man ut ett viktigt nummer i sin tillvaro. Vi människor kategoriserar ju delvis vårt liv i årtal, ett årtal som påminner om hur länge vi funnits i livet, ett årtal som säger när Gustav Vasa dog, ett årtal som säger att Jesus föddes för 2008 år sedan.
.
I morse på TV4 Nyhetsmorgon hade man besök av framtidsanalytiker. Människor som är proffs på att se hur det följande året kommer att se ut. Slutsatserna drar de främst genom att analysera undersökningar som gjorts och se på skeenden i samhället. De berättade att vi under 2008 fortsatt kommer att prata miljö, människorna kommer att vara ännu mer globaliserade osv. osv. Blev nog lite lagom imponerad av deras siande, som i och för sig först och främst riktade sig till företag som behöver kolla av kommande marknader. Framtiden har ju alltid fascinerat människan - men förmågan att se hela tillvaron oavsett tid är, tack och lov, något som skiljer oss från Gud. Jag både tror och hoppas att 2008 kommer bli ett bra år - oavsett om kronprinsessan förlovar sig eller inte:)
..
Har precis haft kusin Mattias och fru Sandra och deras kompisar på middag. Kul med lite släkt:) men nu ska vi fundera på musik-quizen inför nyårsfesten imorgon.....
.
Adios! /En redan äktad prinsessa
.

Inga kommentarer: