lördag 14 februari 2009

Efter 400 spänn och lite kvalitetstid tilsammans

I morse när vi vaknade insåg vi hur häftigt det är att ha olika våningar att lajja runt på. Käre nån va sköj att få sova på en våning, äta på en annan och pyssla på en tredje.
.
Så till vårt första projekt. Husets 50-talscharm i all ära, men gult tegel är inte vår grej helt enkelt. Så antingen fick vi riva öppna spisen eller göra om den... Här är resultatet av vår första egenhändiga spisrenovering:
..

Fel, fel, fel, fel....

Handy man!


.

.


Putsad men ännu inte torkad spis.
.

.

Simsalabim! Om den blev perfekt enligt en fackman? Nja... men vi är nöjda :) Nu ska vi bara få den att sluta ryka in när vi eldar i den. Vi har 2 åtgärder som vi ska testa innan vi sätter in ett akvarium i stället. Sen funderar vi på att byta ut de stackars stenarna framför spisen, rätt snygga men faktiskt lite trasiga. Då får vi ju lära oss att klinkra (på en mycket begränsad yta).
.
Nästa projekt som vi ska börja ta tag i imorgon blir källaren i allmänhet och tvättstugan i synnerhet. Målning av golv står på tapeten, tyvärr är det ingen idé att fräscha upp källarväggar innan vi dränerat (som nog blir nästa år..) Och på måndag kommer målaren hit och börjar med vardagsrums-makeover :)
.
Mickan snorar lite mindre idag men Erik verkar ta över stafettpinnen tyvärr. Skönt med slappande framför Melodifestivalen ikväll!
.
Kram! /EMW

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanaon, vad fin den blev!! Jag är impad av er händighet. Inser att jav har inget att lär er!

/Mr Lidin

Familjen Hägglund sa...

snyggt jobbat!!!! i mina ögon ser det fackmässigt ut, sicka arbetare! mysigt med öppen spis, hoppas ni får den att funka.
kram kram

Anonym sa...

heeeej!! Vad duktiga ni ar! Jag ser fram emot att fa halsa pa er i huset!=) Kram Erica