fredag 4 januari 2008

WWWW


.
.
Så har vi varit där igen, i kulturträsket. Igår besökte vi Backa teater i Göteborg för att se Fjodor Dostojevskijs "Brott och straff" i modern tappning. Biljetterna bokades redan i november efter att vi hade läst alla hyllande recensioner.
.
Onumererat brukar göra oss nervösa och känslan infann sig osvikligt även denna gång. Vi var där i alldeles för god tid men fick såklart bra platser på de vadderade sätena :-) Dramatiseringen och tolkningen av boken var superbra (även Mickan som inte har läst den hängde med fint), det scentekniska och skådespelarinsatserna likaså. Stort minus dock för det stundtals extremt torftiga ordförrådet där svordomsregn förvandlades från effektfullt till effektFULt. Men det har kanske att göra med alla depression och sorg som finns i landet öster om oss :) Summan av kardemumman blev ändå stående ovationer och av 5 möjliga W ger vi den WWWW.
.
Med oss från trippen fick vi även ett inhandlat 1500-bitarspussel som vi tänkte sätta igång med innan kvällens upplaga av "På spåret". Vi njuter av våra vuxna nöjen innan terminen sätter igång igen på måndag.
/EMW
.


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej ni båda!
Så bra att ni kan kvista över till storstan och få del av allt som bjuds där.
Jag blev ju bjuden en bok när vi träffades sist, Svinalängorna, som nu är utläst. Bra på ett sätt, men lite tung med beskrivning av all misär.

Hälsn. Kristina