torsdag 31 januari 2008

Snap shot

Vårkänslorna försvann i och med den hundrasjuttiofjärde stormen som just nu passerar stan. Regn, blåst, hagel, snö, lite mer regn, mörker och floder av regn. Dessutom har vi båda skitmycket att göra på jobbet så det finns inte mycket tid över till livet utanför klassrummen. Hjärnan kretsar kring kursplaner, rättningshögar, schemaläggning, lektionsplanering, klasskonferenser, elevvårdskonferenser, syo-konsulentträffar, studiebesök, borttappade ryggsäckar, strulande kopiatorer, Rig/Bus-varningar (Risk för IG eller Betygsunderlag saknas), sura föräldrar, sjuka elever, trött elever, emotionella elever, arga elever, omotiverade elever och glada elever m.m m.m. Allt på en gång och gärna samtidigt (på lunchrasten helst!).
.
På lördag blir det dock bröllop vilket vi ser fram emot en massa!
..
Kramar från Erik & Mickan som icke är arbetslösa. Tack och lov!

2 kommentarer:

Elina och co sa...

Hör att ni ligger i hårdträning inför föräldraskapet, ni kommer bli ena riktiga hejare på det! En aning utbrända möjligen, men då kan ni ju å andra sidan vara sjukskrivna och hemma under småbarnsåren. Sounds like a good plan to me, kör hårt!

KRAM

Anonym sa...

Härligt, härligt, man kan inte låta bli att le åt den bisarra vardag en lärare lever i...jag går så sakterliga mitt öde till mötes. En dag är jag där...med er.

Men hoppas ni får lite av en fredagkväll tillsamans, utan eleverna på halsen.

Tänkte ge er det där receptet jag lovade för några månader sen. Har man ingridienserna går det på ett kick...och gott är det också!
Köttfärstortillas
300 g nötfärs
1 gul lök
2 morötter
1 burk krossade tomater
1 dl creme fraiche(valfri fetthalt)
1 köttbuljongtärning
1 msk torkad basilika
½ tsk salt
4 tortillasbröd
1-2 dl riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs löken. Smula i färsen och låt den få färg. Tillsätt morötter, tomatkross, creme fraiche, smulad buljong och basilika. Låt såsen koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt. Fördela röran på tortillasbröden och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 8-10 min.
Servera med sallad. (Såsen ska inte bli för tunn och rinnig, så förslagsvis kan man ta undan lite av tomatkrossvätskan innan man häller i den i såsen, och sedan tillsätta till önskad konsistens.)

Ja, ett litet recepttips mitt i allt.
Tack för det fina inlägget på vår blogg!
Ha nu en gooo helg!
Kram Charlotte