söndag 27 januari 2008

Varde ljus!

Idag lyser och värmer solen så vårigt som aldrig förr under hela året ;-) Vi har storhandlat och väntar in Jocke och Emelie på middag och spelkväll om ett tag, det blir lattjo lajbans.
.
Helgen har haft en hel del att bjuda på i övrigt också: i fredags efter jobben for vi till Åmål och Mickans föräldrar innan vi fortsatte till Karlstad - och hör och häpna, det fanns is och snö där, rackarns kallt!
.
Började kursen i engelska vid Kau på lördagen, verkar bra men en hel del att göra också. Fint då att man har en stöttande fru. På eftermiddagen var vi hos Sofia, Kristian, Oliver och Hugo - och vad man blir glad av att ha vänner! Mindre bra är dock att jag glömde dra ur motorvärmarsladden på vägen dit, så fästet böjde sig lite ... Nå, tiden går fort när man har roligt, och vips så var det sent och mörkt och dags att styra söderut igen. Och därmed var väl sagan all...
.
...kunde man tro, men nej nej. Surprise! Det visade sig nämligen att vi plötsligt inte hade några halvljus (!), vilket betyder att vi körde hela vägen med helljuset i högsta hugg... ...föga populärt hos medtrafikanterna, som ni nog gissar. Några bländade en tillbaka extra mycket med flit och ren illvilja. Vad göra - köra utan ljus?? Neej... Det gick bra iallfall, kan jag tillägga - fram kom vi. (Mickan märkte ingenting, hon sov som en stock hela vägen). Men en liten reflektion som jag har med mig är att man kanske ibland ska vara lite försiktigare med att döma ut och störa sig på folk man möter på "livets väg", även om de sticker i ögonen - det mesta har sin förklaring. Det får nog vara dagens kloka ord från mig.
.
Hej och tack för ditt öga :-)
.
/Erik

Inga kommentarer: