Kära fru Skipper!
.
Så du lägger märker till min svällande buk. Det känns i min ålder fånigt att skylla på någon annan då denna företeelse normalt sett tenderar att vara självförvållad. Men, jag vill ändå att du tar något i beaktande. Sedan slutet av månaden november huserar jag en inneboende. Personen i fråga har haft en "rätt fram" eller till och med krävande attityd när det kommer till födoämnen. Det började redan i december månad då denne någon plötsligt började kräva rommservice nattetid. För att jag skulle få min skönhetssömn var jag helt sonika tvungen att stiga upp för att fylla på med kalorier.
.
Fram till vecka 15-16 var det inga problem med mängden dock, snarare tvärtom. Svårtflirtad å det grövsta vill jag lova och höll jag inte mina mattider eller skickade ner "rätt" förtäring så protesterade hotellgästen med att framkalla ett starkt illamående hos mig. Det som stod på menyn inledningsvis var helst ingenting men för att orka med vardagen gick hotellgästen med på att jag åt knäckebröd med smör, vindruvor, äckliga barnyoghurts (ni vet sådana där färgglada små förpackningar med djurmotiv innehållande säkert 0,6% frukt) samt drack mjölk. Ett stort och gigantiskt no-no var fisk. Blä, portförbjudet.
.
Dessutom krävde min inneboende att jag skulle befinna mig i vissa "doftsfärer". Om reglerna inte följdes framkallades snabbt ett illamående med eventuell påföljande kräkning. Dessa doftsfärer skulle på alla sätt det var möjligt vara så neutrala det gick men framför allt inte på något vis påminna om de lukter som förekommer i ett kylskåp eller kring en diskho. Till och med en sådan sak som att borsta tänderna uplevde min gäst av någon anledning som högst kränkande och skickade snabbt signaler till mitt maginnehåll om att vända uppför svaljet om jag inte upphörde snart efter att tandkrämen börjat luddra sig.
.
Runt vecka 18-20 kunde vi hursomhelst att börja inleda en mer avancerad bana då det gäller förtäring. Jag kunde peta i mig någon torr fralla från skolans caféteria (obs! Vitt bröd såklart) och därtill dricka päronfestis. Jag tilläts dessutom gå över till fetare youghurtvarianter med fruktbitar i.
Under våren fortsatte framgångarna inom matområdet. Jag kunde börja inta ett relativt brett utbud även om vissa "specialområden" återkom som t.ex. glassen Sandwich. Under vår och sommar fram till dags datum har det kommit många beställningar på glass i stora lass, vattenmelon, fanta, nektariner, naturell yoghurt med en klick blåbärssylt och havrefras. Den senaste tiden har gästen även insett storheten i grapefrukt.
.
Nu tänker väl du, kära fru Skipper, att "Inte blir man så trind av lite grapefrukt och fanta" och nej, det är nog sant. Jag ska tänka över min situation och jag har därtill lämnat över ett vräkningsbeslut från hotellets ledning till min inneboende. Kontraktet som skrevs löpte ut för snart en vecka sedan och varje gång jag knackar på dörren ligger gästen i badkaret och skvalpar och undviker på så sätt dialog.
.Bästa hälsningar, Fru W
3 kommentarer:
Jag tror jag storknar va roligt!
hahahahah!!!
(and the book?)
underbart!!!
Skicka en kommentar