lördag 7 april 2007

Tou dé lou!

Påskafton. En bra dag för att starta vår gemensamma blogg. Tanken har slagit oss den senaste tiden. En annan blogg har redan påbörjats men lagts ned men vi gör ett seriöst, nytt och fräscht initiativ (FI!).

I morse gick vi en vuxen och kylig vårpromenad. Ca. 4-5 grader. Målet var en söt bukett vitsippor. Vid den nedklottrade bron vid Basungatan på Kronoparken fann vi en tapper samling på 7-10 stycken som växte fint bland all hundskit, men vi fortsatte leta i en timme utan resultat. Till slut nöjde vi oss med vårt första fynd. Promenaden blev dock inte förgäves - förutom alla påskäggskalorier vi brände så upptäckte vi även diverse intressanta naturfynd. Dessa bestod av följande föremål:

- En genomfrusen kopparödla (som vanligt Mickan som ser allt)
- En genomfrusen och frostig ludd-larv (se ovan...)
- En Djursökarpinne (Eriks fynd, den gav inga utslag men den
var cool!)

Väl hemkomna med 2 par kalla öron satte vi våra stackars sippor i vas och därefter förtärde vi påskens sista chokladpraliner, så nu får vi hålla till godo med dragé-ägg resten av högtiden. Alldeles strax ska vi sätta på oss snygg-kläder och bege oss till högkvarterat på Stockfallet där det vankas påskmat och familjemys.

Må väl i väntan på nästa rapportering från vårt spännande liv - live!
/E&M

Inga kommentarer: